fbpx

Trekking in Sapa – 3 dagen (met verblijf in een homestay)

0
Prijs
Vanaf€163
Prijs
Vanaf€163
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

494
3 dagen
Beschikbaarheid: 01.04.21 - 31.12.21
Hanoi
Sapa & Ta van

SAPA TREKKING

In het uiterste noorden van Vietnam ligt Sapa, een ongerept gebied met prachtige natuur en kleine dorpjes waar kleurrijke bergstammen wonen, een plek voor liefhebbers van trekkingen. In Sapa wonen verschillende bergvolkeren uit Vietnam en China en een zeer divers scala aan minderheden. Veel minderheidsgroepen leven nog steeds op hun traditionele manier in aarden of houten huizen. Een plek voor de avonturiers onder ons. Geniet op deze reis van een grote trekking tour door de kleine dorpen en leer de fascinerende culturen van de lokale bevolking kennen.

BESTEMMING
 • Sapa - de valleien en bergbewoners
 • Ta Van – de schilderachtige heuvel van de Dzay stam.
HOOGTEPUNTEN
 • Spectaculair landschap
 • Ontdek de minder bekende routes
 • Trekking op lokale paden
 • Ontmoet kleurrijke bergstammen

PROGRAMMA

Dag 1 Hanoi - Lao Cai

Vertrek vanaf een centraal punt in Hanoi wordt u naar het Centraal Station van Hanoi gebracht voor vertrek met de nachttrein naar Lao Cai. Overnachting in de trein in een gedeelde 4 – persoonscoupe met zachte bedden. (met een toeslag kunt u ook een privé coupé boeken)

Maaltijden: geen

Dag 2 Sapa - Ta van Village

Rond 6.30 uur komt u aan in Lao Cai en gaat u per met een openbare shuttlebus naar Sapa. De busrit naar Sapa duurt iets meer dan een uur, onderweg vangt u al een glimp op van de prachtige vergezichten en indrukwekkende rijstterrassen. Bij aankomst in Sapa stopt u bij het kantoor van onze lokale agent en maakt u kennis met de gids. Hier laat u uw bagage achter en bij het hotel welke hiernaast ligt, is er een mogelijkheid om te douchen.

Na een uitgebreid ontbijtbuffet komt de lokale gids u om 09.00 uur halen en gaat u beginnen met een volledige trekking voet vanaf Mount Fan Si Pan naar de Golden Stream-vallei. Het eerste deel gaat ongeveer anderhalf uur bergafwaarts naar het gehucht Y Linh Ho. Nadat u een hangbrug bent overgestoken, heeft u een prachtig uitzicht op de rijstterrassen, tuinen en huizen. Het pad leidt naar het dorp Lao Chai San waar u geniet van een eenvoudige lunch.

Om 13.00 uur wandelt u door de dorpen Lao Chai (Black H’mong) en Ta Van (Dzay). Dit is de grootste en meest schilderachtige vallei in Sapa. Deze trekking is relatief eenvoudig en biedt u de mogelijkheid om kennis te maken met lokale gezinnen en om te zien hoe hun dagelijkse leven eruit ziet. Ook maakt u kennis met hun fascinerende cultuur, waarna u aankomt bij de homestay in Ta Van. Hier is uw diner en overnachting.

Met deze ‘Homestay’ ervaring, maakt u kennis met een lokale familie die in een traditioneel huis op palen woont. Er is geen privékamer en u slaapt op de vloer in een grote gemeenschappelijke ruimte. De slaaphoek is opgezet met een enkel matras (dun, maar voldoende), dekens (idem), kussen en een klamboe. Het toilet is van internationale standaard en op een steenworp afstand van het hoofdgebouw.

Dag 3 Ta Van - Sapa - Hanoi

Na het ontbijt krijgt u de mogelijkheid om het dorp te verkennen en gaat u beginnen met een drie uur durende trektocht naar het dorp Giang Ta Chai (Rode Dzao). Deze trektocht biedt een aantal gematigde uitdagingen terwijl u een kronkelend pad door rijstterrassen langs de steile berghelling aflegt. De vegetatie is dicht, terwijl het pad leidt naar een rustig gehucht aan de zijkant van de berg Hoang Lien. Na een bezoek aan een familie in dit dorp, loopt u terug naar de hoofdweg en loopt u terug naar Ta Van, waar een auto op u wacht om u terug te brengen Sapa.

Rond 13.00 bent u terug in Sapa, waar u een late lunch krijgt in een lokaal restaurant. Hierna heeft u wat vrije tijd om de stad, de markt en glooiende straten met veel kleurrijke ambachten van Sapa te verkennen.

Om 15.30 uur wordt u weer terug verwacht op het kantoor van onze lokale agent. Met de auto wordt u dan teruggebracht naar het busstation. Hier vertrekt om 16.00 uur een comfortabele shuttlebus van Sapa naar Hanoi. Geniet van een prachtig uitzicht terwijl u langs het Hoang Lien Son-gebergte rijdt. De bus is uitgerust met comfort stoelen, airconditioning en wifi. Onderweg wordt tweemaal gestopt en krijgt u de mogelijkheid voor een diner (niet inbegrepen). Rond 21.00 uur bent u dan terug in het centrum van Hanoi, bij bushalte Ly Thai en kunt u op eigen gelegenheid naar uw hotel gaan (transfer en hotel zijn niet inbegrepen).

BELANGRIJKE INFORMATIE
 • Indien u in de winter het noorden van Vietnam bezoekt (Sapa), november tot en met maart, houdt u er dan rekening mee dat de avonden koud zijn. Neem gedurende deze periode extra warme kleding mee. Overdag is de temperatuur rond de 20 graden.
VERBLIJF
INCL/EXCL

Inclusief

 • Verblijf in een 4-persoonscoupé in de nachttrein en homestay Ta van
 • Maaltijden volgens beschrijving
 • Transfer naar het treinstation van Hanoi (dag 1)
 • Treinticket hanoi - Lao Cai inclusief overnachting in een 4 persoons gedeelde couchette met zachte bedden
 • Vervoer per bus met airconditioning van Sapa naar Hanoi
 • Engels sprekende gids
 • Entreegelden
 • Lokale belastingen

Exclusief

 • Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overnachting in Hanoi
 • Visum Vietnam
 • Hoogseizoenstoeslag (feestdagen en evenementen)
 • Gids tijdens de treinreis
 • Transfer naar uw hotel na aankomst in Hanoi (dag 3)
 • Intercontinentale vluchten
 • Bijdrage calamiteitenfonds
PRIJS

Indicatieprijs voor vertrek in 2021 (actuele dagprijs op aanvraag beschikbaar)

Prijs per persoon: 163 euro

ROUTEKAART VAN HANOI NAAR SAPA

FOTO'S TREKKING IN SAPA

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.