fbpx

Rondreis Sri Lanka Compleet – 15 dagen

0
Prijs
Vanaf€1,069
Prijs
Vanaf€1,069
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Selecteer een Pakket
 • Standaard hotels2 personen
 • 3* hotels2 personen
 • 4* hotels2 personen

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

453
15 dagen
Beschikbaarheid: 01.11.20 - 31.10.21
Negombo
Sigiriya - Dambulla - Trincomalee - Kandy - Yala - Strand

RONDREIS SRI LANKA  2 WEKEN

Ga mee op reis langs de meest aansprekende natuurlijke, culturele en historische hoogtepunten van Sri Lanka. Tijdens deze reis bezoekt u het prachtige culturele erfgoed van Sri Lanka en maakt u prachtige tours door het groene binnenland inclusief een jeepsafari door een van de Nationale Parken in Sri Lanka. U maakt kennis met de prachtige stranden aan de oostkust.

U komt ogen en oren te kort om alle indrukken in u op te nemen. Een zeer diverse rondreis met klassieke hoogtepunten met tussendoor en aan het eind een strandverlenging aan de mooiste stranden in Sri Lanka.

Bestemming

 • Negombo – met herinneringen aan de Nederlandse periode
 • Sigiriya Rock, de grottempels van Dambulla en Galle, Unesco monumenten
 • Polonnaruwa, de hoofdstad in de Middeleeuwen met het rotsbeeld Gal Vihara
 • Warmwaterbronnen van Kinniya en de specerijen van Matale
 • Het olifantenweeshuis in Pinnawela inclusief het voed- en het badermoment
 • Kandy, met de beroemde tempel, een dansshow, batikfabriek en edelstenen
 • Peradeniya Botanical Gardens, de grootste botanische tuin in Sri Lanka.
 • Theeplantages en watervallen van Nuwara Eliya en Ella Gap
 • Schildpadden en paalvissers
 • Mangrovebossen bij de River Madhu

Hoogtepunten

 • Heel veel Unesco monumenten tijdens één reis
 • Afwisseling van natuur en cultuur
 • Tussendoor een rustmoment op het strand
 • Safari in het Yala National Park

PROGRAMMA

Dag 1 Aankomst luchthaven Colombo, transfer naar Negombo

(10 km - 20 minuten rijden)

Bij aankomst op de luchthaven van Colombo wordt u welkom geheten door een vertegenwoordiger van Delta Holidays en volgt een transfer naar uw hotel in Negombo.
Halverwege de middag volgt een informatiemeeting over uw tour met een welkomstcocktail. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Optioneel 1: U kunt deze middag beginnen met een boottocht door de kanalen van Colombo

Maaltijd: geen

Overnachting: Negombo

Dag 2 Negombo

Na het ontbijt maakt u kennis met een stukje Nederland in Sri Lanka tijdens een stadstour in Negombo. Hier zijn een aantal bezienswaardigheden die herinneren aan de Nederlandse periode, zoals een katholieke kerk en de vismarkt. Maar u bent niet in Nederland, dus u bezoekt ook een boeddhistische tempel, een vissersdorp en een bazaar. De avond is ter vrije besteding.
Maaltijd: ontbijt

Overnachting in Negombo

Dag 3 Negombo - Pinnawela - Dambulla - Sigiriya

(185 km - 3,5 uur rijden)

Na het ontbijt gaat u met de rondreis beginnen en de eerste stop is in Pinnawela, het olifantenweeshuis. Dit weeshuis is opgericht in 1975 en begon destijds met zeven olifantenweeskinderen. Tegenwoordig zijn er ongeveer 50 moederolifanten die in de steek gelaten jonge olifanten verzorgen tot zij voor zichzelf kunnen zorgen. De allerkleinsten worden gevoed met de fles, gemiddeld ruim 30 liter per dag! Twee keer per dag (om 10.00 en 14.00 uur) nemen de jonge olifanten ook een bad in de Maha Oya Rivier. Via de onverharde weg, tegenover de ingang van het weeshuis lopen zij met hun oppassers naar de rivier. Vanuit het restaurant langs de rivier kunt u dit hele schouwspel bekijken. Een bijzondere ervaring!

In de middag gaat u naar Dambulla, een tempel uitgehouwen in de rotsen, gebouwd door koning Walagambahu. Deze tempel heeft hij gebouwd in de eerste eeuw voor Christus. Hij vluchtte destijds voor de Tamils vanuit Anuradhapura, maar wist later vanuit deze grot de stad terug te heroveren. Als dank voor de hulp heeft hij van deze rotsen een tempel laten bouwen. Later is deze tempel door verscheidene koningen verder verfraaid met 153 beelden. Het is verboden om in de tempel met flitslicht te fotograferen. Ook deze tempel staat op de lijst van Unesco en is met stip een van de meest indrukwekkende tempels van Sri Lanka.

Aan het eind van de middag gaat u naar Sigiriya Rock, deze rots staat op de lijst van Unesco en is gebouwd in de 5de eeuw na Christus en is gebouwd door Koning Kashyapa. Eigenlijk is het niet meer dan een rots, maar het koninkrijk van deze koning is boven. Helaas is er niet veel meer van te zien, maar de fresco’s, de oude graffiti in de rotswanden zijn een klim meer dan waard. Boven op de rots heeft u een prachtig uitzicht over “groen” Sri Lanka.

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in Cultural Triangle

Dag 4 naar Polonnaruwa

(46 km - 1 uur rijden)

Na het ontbijt begint u met een bezoek aan Polonnaruwa, de hoofdstad in de middeleeuwen en deze staat tegenwoordig op de lijst van Unesco. Deze tweede hoofdstad van Sri Lanka is gebouwd in de 11de en 12de eeuw. Bekijk de ruïnes van het koninklijk paleis, de lotus baden en het standbeeld van Polonnaruwa. Hierna brengt u een bezoek aan Gal Vihara, de beroemde rotstempel met vier enorme uit de granieten rots gehouwen beelden uit het midden van de 12de eeuw. Hier is ook Boeddha in uitgehakt in de rotsen.

Optioneel 2: Maak een jeepsafari door het Kaudulla National Park om het gevarieerde dierenleven van dit park te zien. Naast olifanten vindt u hier ook wilde zwijnen, luipaarden, beren, herten, luiaards, 160 soorten vogels en zoetwaterschildpadden om maar een paar soorten te noemen.

Optioneel 3: breng een halve dag bezoek aan een lokaal dorpje en een school, vlakbij Kandy. Hier krijgt u meer informatie over het traditionele leven in Sri Lanka. U maakt een tocht met wagen getrokken door een rund, een boottocht en een wandeling door het dorp. Bij een familie uit het dorp gaat u lunchen en theedrinken.

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in Cultural Triangle

Dag 5 Habarana - Trincomalee

(95 km - 1,5 uur rijden)

Na het ontbijt vervolgt u de rondreis richting Trincomalee aan de oostkust. Trincomalee ligt aan de monding van de Mahaweli Ganga en heeft een grote natuurlijke haven, ook hier vindt u een stukje Nederlandse geschiedenis terug. Tijdens een citytour gaat u deze bezienswaardigheden bezoeken.
In Dutch Bay zetten in 1639 de eerste Hollanders voet aan wal op de oostkust. Het Hollandse Fort Frederick uit 1676 is goed bewaard gebleven. Het Dutch Point en het koraalstenen Fort Oostenburg (Ostenberg Point) herinneren eveneens aan de Hollandse tijd.

Ook brengt u een bezoek aan de Kinniya warmwaterbronnen, ook hier een stukje Nederlandse geschiedenis. Er zijn zeven bronnen in “cupjes” van ongeveer 10 vierkante meter oppervlakte en de temperatuur van elk cupje varieert enigszins. Elk cupje is omgeven door een dikke bakstenen muur waarschijnlijk van Nederlandse afkomst. In de middeleeuwen stond hier een boeddhistisch tempelcomplex. Veel ruïnes verspreidt in dit gebied herinneren aan deze tijd.

Ook brengt u een bezoek aan de Foul Point Lighthouse, een van de beroemdste vuurtorens van Sri Lanka.
En om Sri Lankaanse sferen te blijven, bezoekt u hier de Thirukoneswaram Tempel of ook wel de Koneswaram tempel genoemd, dit is de Tempel van de Duizend Zuilen en is een klassieke middeleeuwse hindoetempel complex in Trincomalee, gelegen op een klif met uitzicht op, Gokarna baai en de Indische Oceaan. De tempel bekroont symbolisch de stroom van de rivier de Ganges.
Dit zijn een aantal van de bezienswaardigheden die u deze dag gaat bezoeken.

Optioneel 4: Breng een bezoek aan Pigeon Island, een marine nationaal park waar de rotsduif zich heeft genesteld, waar u kunt snorkelen (materiaal niet inbegrepen) en waar mooie zandstranden zijn.

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in Nilaveli

Dag 6 -7 Vrije dagen

Twee dagen ter vrije besteding. Ga heerlijk relaxen op het prachtige strand van Nilaveli.

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in Nilaveli of Trincomalee

Dag 8 Trincomalee/Nilaveli - Matale - Kandy

(180 km - 3,5 uur rijden)

Na het ontbijt vertrekt u richting Kandy. Onderweg bezoekt u een specerijentuin in Matale. Hier krijgt u uitgebreid uitleg over de kruiden en hoe deze verwerkt worden in de Sri Lankaanse keuken.

Kandy is het centrum van het Sri Lankaanse culturele en religieuze leven en tevens een beroemd bedevaartsoord. Voor veel pelgrims is de Tempel van de Tand dan ook het einddoel. In Kandy gaat u een citytour maken en deze tempel bezoeken. Hierna brengt u ook nog een bezoek aan een batikfabriek. Hier ziet u hoe het hele proces in zijn werking gaat hoe ze stoffen, kleding en kleden bewerken tot batikstof en u brengt een bezoek aan een kunst- en ambachtenwerkplaats, een oosterse markt, een bazaar en een juwelenfabriek. Hier kunt u zien hoe de ruwe edelstenen (in het bijzonder de Blue en Star saffieren) worden bewerkt en gepolijst met hulp van traditionele methoden.

In de avond gaat u naar een culturele show in Kandy.

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in Kandy

Dag 9 Kandy - Peradeniya

( 6km - 40 minuten rijden)

Na het ontbijt gaat u naar de Royal Botanical Gardens in Peradeniya, de grootste botanische tuin van Sri Lanka. De rest van de dag is ter vrije besteding om Kandy op eigen gelegenheid te bekijken of boek een extra excursie.

Optioneel 5: Bezoek de oude archeologische tempel van Gadaladeniya & Embekka Devalla. Gadaladeniaya tempel werd gebouwd door koning Wickramabahu in 1344 tijdens de Gampola Koninkrijk tijd. In het belangrijkste heiligdom vindt u een groot Boeddhabeeld. Deze tempel heeft een aantal kenmerken van de Zuid-Indiase architectuur. De tempel van Embekka Devalla stamt uit de 14de eeuw en ligt vlakbij. Het gebouw deed oorspronkelijk dienst als audiëntiezaal voor koning Bahu 1. Pas later ging het als tempel functioneren ter ere van de Singalese oorlogsgod Skanda. U treft hier prachtige houtsneden aan in de vorm van o.a. een zwaan, dubbelhoofdige adelaars, een vrouw, twee worstelaars, dansers, drakenhoofden en krijgers.

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in Kandy

Dag 10 Kandy - Nuwara Eliya

(95 km - 2 uur rijden)

Na het ontbijt gaat u beginnen aan een schilderachtige tocht door de bergen en u stopt bij de theeplantages en een theefabriek. Hier maakt u kennis van het hele proces vanaf de theestruik tot aan gedroogde thee in een doos. Geniet na afloop van een echt kopje Ceylon thee.

Optioneel 6: maak een treinrit van Kandy naar Nuwara Eliya en geniet van deze schilderachtige rit.

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in Nuwara Eliya

Dag 11 Nuwara Eliya - Ella - Yala National Park

(170 km - 4 uur rijden)

Geniet van het ontbijt in de mistige heuvels van Nuwara Eliya om daarna te beginnen bij een theeplantage om het hele proces mee te maken. Begin van de middag vertrekt u richting Tissa.
Onderweg maakt u een stop bij Ella Gap. In Ella Gap geniet u van prachtig natuurschoon, een kloof, glooiende bergen en de rijstterrassen. De kloof wordt aan de rechterkant begrensd door de Ella Rock en aan de linkerkant door een beboste bergrug. Meer dan 900 m lager begint de zuidelijke kustvlakte. De kloof is ontstaan door de uitschurende werking van het stromende water van de rivier.

In de middag gaat u een jeepsafari maken in Yala National Park. Dit is het oudste en bekendste nationale park van Sri Lanka en is alleen al om zijn mooie natuur een tocht waard. Het heeft een hele afwisselende flora en fauna: tussen het oerwoud en de oceaan vindt u zandduinen en lagunen, grasvlakten en meertjes. Er leven in totaal ongeveer 250 wilde olifanten; de kans dat u ze dus ziet is redelijk groot. Ook kunt u hier luipaarden, wilde zwijnen, beren, herten, waterbuffels, krokodillen, leguanen, pauwen en andere kleurige inheemse- en trekvogels tegen komen

Optioneel 7: het is ook mogelijk om in een tentenkamp te gaan overnachten in Yala National Park op basis van volpension.

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in Tissa/Kataragama

Dag 12 Yala - Galle - Strand

(190 km - 3 uur rijden)

Na het ontbijt begint u de dag met een bezoek aan bekende hindoeïstische tempel in Kataragama. Dit dorp ligt aan de rand van Yala Nationale Park en is voor de hindoes ‘de heiligste van alle heilige plaatsen van Sri Lanka’, omdat hier de tempel van Skanda staat. Voor de ingang kunnen gelovigen offergaven kopen in de vorm van witte, roze en rode bloemenslingers. Sommigen brengen zelf een opgemaakt bakje fruit en bloemen mee wat ze uitdelen aan de armen.

Hierna vervolgt u de route door Tangalle en Matara. Tangalle is een vissersplaats met een grote haven en een prachtig palmenstrand dat nog niet door de toeristen is ontdekt en Matara is gebouwd langs de oevers van Nilwala Ganga (de Blauwe Rivier) en is een levendig stadje. Na deze twee plaatsen komt u door Koggala en hier zitten de vissers op een paal te vissen. Een bijzonder manier van vissen!

Hierna vervolgt u de route naar Galle. De naam Galle (spreek uit: Gol of Goal op zijn Engels), een verbastering van het Singalese gala en betekent ‘stopplaats’. Galle was de belangrijkste haven van het eiland totdat Colombo, 116 km naar het noorden, zijn kunstmatige haven kreeg. Maar ook nu komen er nog steeds handelsschepen uit de hele wereld, vooral voor het laden van thee, naar Galle. Galle is ook de hoofdstad van Nederlands Ceylon en veel bezienswaardigheden in deze plaats herinneren aan de Nederlandse verovering in 1640 door Willem Janszoon Coster. Vooral het Hollandse Fort herinnert aan deze tijd. Indrukwekkend zijn nog steeds de metersdikke stadsmuren van het fort, de hoge aarden wallen, de zware bastions, de bronzen kanonnen die op de oceaan zijn gericht, de vuurtorens en de kazernes. Een wandeling over de zwaar versterkte vestingmuren en de bastions van Galle brengen u terug in de geschiedenis.

Na dit stukje Nederland in Galle gaat u door naar Hikkaduwa. Hier maakt u met een glazen-bodem-boot een tocht over zee en maakt u kennis met de indrukwekkende onderwaterwereld van koralen en vissen. Tot slot brengt u nog een bezoek aan de schildpaddenbroederij van Hikkaduwa.

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in uw strandhotel

Dag 13 1/2 dag excursie naar Bentota en omgeving

(65 km - 1 uur rijden)

Na het ontbijt staat een halve dag excursie naar Bentota op het programma. Tijdens deze excursie maakt u een boottrip over de Rivier Madhu en ziet u het dagelijkse Srilankaanse leven. Na de boottocht gaat u naar een schildpaddenbroedplaats en een masker fabriek.

De middag is ter vrije besteding in uw strandhotel.

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in uw strandhotel

Dag 14 Strand

Een dag ter vrije besteding aan het strand of maak een keuze uit een van de volgende optionele activiteiten:

Optioneel 8: Ayurveda massage

Optioneel 9: boottocht voor het kijken naar dolfijnen en walvissen (alleen mogelijk van november tot maart).

Optioneel 10: Een excursie naar het Sinharaja Reservaat. Het Sinharaja Biosphere Reserve ligt ten zuidwesten van het centrale bergland van Sri Lanka. Hier bevinden zich nog ongerepte (laagland)regenwouden. Ook dit reservaat staat sinds 1988 op de werelderfgoedlijst van Unesco en werd het in Sri Lanka uitgeroepen tot Sri Lanka’s belangrijkste National Wildernis Beschermd Gebied. Een heel bijzonder stukje natuur.

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in uw strandhotel

Dag 15 Strandhotel - luchthaven Colombo

(+/- 160 km - 3,5 uur rijden)

Na het ontbijt volgt er, afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht, een transfer naar het vliegveld voor uw vlucht terug naar huis of doorvlucht naar uw volgende bestemming. Indien uw vlucht in de avond gaat, dient u om 12.00 uur uit te checken. Het hotel heeft een speciale ruimte waar u uw bagage achter kunt laten en ruimtes om later te douchen. Het is ook mogelijk om de kamer aan te houden tegen betaling en indien beschikbaar. Hier adviseer ik u graag verder over.

BELANGRIJKE INFORMATIE

Het programma van de tour kan zonder melding worden gewijzigd indien weersomstandigheden of andere situaties hier aanleiding toe geven.

VERBLIJF

STANDAARD HOTELS

 

3 * HOTELS:

 

4* HOTELS:

Genoemde hotels zijn voorbeeld hotels. Alle combinaties zijn mogelijk en heeft u een ander hotel waar u graag wilt verblijven, laat het mij dan vooral weten, ik maak graag een aangepast voorstel voor u!

INCLUSIEF / EXCLUSIEF

Inclusief

 • verblijf in genoemde hotels op basis van logies/ontbijt
 • Genoemde excursies inclusief entreegelden
 • Ervaren Engels sprekende privéchauffeur tevens gids
 • Flesje water bij aankomst
 • Hulp en assistentie gedurende de gehele reis
 • Lokale belastingen

Exclusief

 • Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Visum Sri Lanka
 • Optionele excursies
PRIJS

PRIJZEN PER PERSOON (bij een bezetting van 2 personen):

Prijzen geldig voor aankomsten tussen 01.11.20 – 30.04.21 (met uitzondering van 15,12-20-10.01.21)

 • Standaard hotels: € 1086
 • 3* hotels: € 11205
 • 4* hotels: € 1439

Prijzen voor aankomsten tussen 15.12.20 en 10.01.21:

 • Standaard hotels: € 1326
 • 3* hotels: € 1605
 • 4* hotels: € 1839

Prijzen voor aankomsten tussen 01.05.21 en 31.10.21

 • Standaard hotels: € 1069
 • 3* hotels: € 1150
 • 4* hotels: € 1389

Mogelijk kunnen er ook nog verplichte toeslagen voor kerst en/of oud & Nieuw in rekening worden gebracht. Dit is verschillend per hotel en hier informeer ik u graag over.

Inclusief entreegelden (ter waarde van € 195 per persoon) voor:

 • Pinnawela olifantenweeshuis
 • Dambulla rotsgrottempel
 • Sigiriya Leeuwenrots
 • Polonnaruwa
 • Kinniya warmwaterbronnen
 • Culturele show in Kandy
 • Tempel van de Tand
 • Botanische tuinen in Peradeniya
 • Jeepsafari in Yala National Park inclusief entree park
 • Hikkaduwa boottocht per glas-bodem-boot
 • Boottocht over rivier Madhu
 • Schildpadbroederij

OPTIONELE EXCURSIES (prijzen per persoon):

 1. Boottocht Negombo: 2 personen: € 18, 4 personen: € 15
 2. Jeepsafari Kaudulla: 2 personen € 44, 4 personen: € 39
 3. Local village excursie: 2 personen: € 25, 4 personen: € 20
 4. Pigeon Island: € 35
 5. Tempelbezoek Gadaladeniya & Embekka Devalla: € 13
 6. Trein Kandy – Nanu Oya: € 15
 7. overnachting tentenkamp Yala National Park: prijs op aanvraag
 8. Ayurvedda massage: € 28
 9. Dolfijnentocht (alleen mogelijk van november tot april): € 45
 10. Sinharaja Regenwoud: € 28
ROUTE RONDREIS SRI LANKA COMPLEET

FOTO'S RONDREIS SRI LANKA COMPLEET

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.