fbpx

SRI LANKA COMPLEET INCLUSIEF HET ONONTDEKTE NOORDEN – 15 DAGEN

0
Prijs
Vanaf€1,127
Prijs
Vanaf€1,127
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
Selecteer een Pakket
 • standaard hotels`2 personen
 • 3* hotels2 personen
 • 4* hotels2 personen

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

157
15 DAGEN
Beschikbaarheid: tot 30.04.20
Negombo
Kalipitiya - Anuradhapura - Jaffna - Trincomalee - Golden Triangle - Kandy - Matale - Pinnawela - Negombo

Sri Lanka is een klein eiland, maar kent een enorme variatie aan natuur en cultuur. Van indrukwekkende pagodes, tempels, rotsen en eeuwenoude koningssteden tot kilometerslange zandstranden en het nog niet zo lang geleden opengestelde noorden van Sri Lanka, de verscheidenheid en de contrasten zijn enorm voor zo’n klein land. Tijdens deze reis maakt u kennis met al deze facetten.

BESTEMMING
 • Culturele Driehoek in Centraal Sri Lanka
 • De stranden van de Oostkust
 • Jafna, het onontdekte noorden
 • het olifantenweeshuis van Pinnawela
HOOGTEPUNTEN
 • Negombo citytour– met herinneringen aan de Nederlandse periode
 • Sigiriya Rock en Dambulla Rotstempel, twee Unesco monumenten
 • Archeologische site van Polonnaruwa met de beroemde Val Gihara
 • Traditionel kruiden- en specerijnentuin
 • Kandy, met de Tempel van de Tand, batikfabrieken, bazaar en nog veel meer
 • Culturele dansshow in Kandy
 • Theeplantages
 • Het olifantenweeshuis Pinnawela
PROGRAMMA

DAG 1 LUCHTHAVEN – NEGOMBO (Reistijd +/- 20 minuten – 16 kilometer)

Bij aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten door een vertegenwoordiger van Delta Holidays en volgt een transfer naar uw hotel in Negombo.

Halverwege de middag volgt een informatiemeeting over de tour met een welkomstcocktail en daarna een citytour door Negombo. Tijdens deze tour maakt u kennis met een stukje Nederland in Sri Lanka. Hier zijn een aantal bezienswaardigheden die herinneren aan de Nederlandse periode, zoals een katholieke kerk en de vismarkt. Maar u bent niet in Nederland, dus u bezoekt ook een boeddhistische tempel, een vissersdorp en een bazaar. De avond is ter vrije besteding.

• OPTIONEEL 1: U kunt tijdens de citytour ook een boottocht door de kanalen van Negombo maken.

Maaltijd: geen

Overnachting: Negombo

DAG 2 NEGOMBO – KALPITIYA (reistijd +/- 3 uur - 140 kilometer)

Na het ontbijt vertrekt u richting Kalpitiya, een schiereiland tussen de lagune van Puttalam aan de oostzijde en de machtige Indische Ocean aan de westzijde. Onderweg bezoekt u eerst nog het gezellige Talawila, waar het beroemde heiligdom van St. Anne staat. Na het inchecken in uw hotel is de middag ter vrije besteding aan het strand. Kalpitiya is de beste plaats om dolfijnen en walvissen te zien (de beste periode is tussen november en april)

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in Kalpitiya

DAG 3 KALPITIYA

Dag ter vrije besteding of maak een optionele excursie

• OPTIONEEL 2: maak een boottocht om dolfijnen en walvissen te spotten (alleen mogelijk van november tot april)

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in Kalpitiya

DAG 4 KALPITIYA – ANURADHAPURA – JAFFNA (Reistijd +/- 5 uur – 315 kilometer)

Na het ontbijt vervolgt u de tour naar Anuradhapura, de eerste hoofdstad van het eiland die dateert uit de 4de eeuw voor Christus. In Anuradhapura brengt u een bezoek aan een aantal bijzondere bezienswaardigheden, zoals de Samadhi Boeddha, een zittende Boeddha in meditatie met de handen op elkaar, het haar in krulletjes en een serene rust op het gezicht. Dit beeld geldt als hoogtepunt uit de 4de eeuw in de Singalese beeldhouwkunst. Ook brengt u een bezoek aan de Sri Maha Bodhi, een stek van de heilige bo-boom uit de Indiase stad Bodh Gaya, waaronder Boeddha zijn verlichting ontving. Dagelijks komen pelgrims uit de hele wereld om de heilige boom te aanschouwen. Op het grasveld voor de bo-boom staat het Koperen Paleis (Loha Prasada of Brazen Palace), zo genoemd omdat het vroeger een dak had van koperen platen. Tegenwoordig zijn het alleen nog ruïnes en rotstekeningen die aan dit paleis herinneren. Vroeger had het paleis negen verdiepingen, deze ‘eerste wolkenkrabber ter wereld’, is gebouwd door koning Duttha Gamani. Iedere verdieping telde honderd kamers, hoe hoger in rang, hoe hoger de priesters en monniken mochten wonen. Ondanks dat het paleis 15 jaar na voltooiing door brand werd verwoest zijn er nog 1600 zuilen in originele staat terug te vinden die uit die tijd stammen.

Na Anuradhapura brengt u een bezoek aan Mihintale, een van de belangrijkste bedevaartsplaatsen voor de boeddhisten op Sri Lanka.

Na dit bezoek vervolgt u de tour richting Jaffna.

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in Jaffna

DAG 5 JAFFNA

Na het ontbijt maakt u een citytour in Jaffna. Jaffna is de grootste stad van het noorden en het centrum van de Tamils. Tijdens deze tour bezoekt u de belangrijkste tempel van het noorden, in het stadje Nallur. De tempel is de Kandaswamy-tempel. Deze tempel heeft een zeer rijke Dravidische tempeltoren. (van dezelfde architectonische bouwstijl zijn Angkor wat in Cambodja en Prambanan in Indonesie) In de maanden juli en augustus trekken goed versierde tempelwagens in processie door de straten ter ere van de god Skanda. Vlak bij deze tempel staat een 5de-eeuwse fontein die u ook kan bezoeken.

De kolossale Groote Kerk stamt uit 1706. Het is een mooie kruiskerk met pilaren en bogen van Hollandse baksteen, een Oudhollandse preekstoel en een Portugees houten dodenschild aan de muur. Op de vloer van het strenge interieur bevinden zich fraaie grafzerken. De kerk wordt niet meer als zodanig gebruikt.

Ook in Jaffna vindt u het Hollandse fort uit 1680, welke helaas door de recente burgeroorlog veel schade heeft opgelopen, dat wordt nu wel weer hersteld met hulp vanuit Nederland. Binnen de imponerende muren van het stervormige fort, een klassiek voorbeeld van militaire architectuur, vindt u de Oude Stad met Hollandse woonhuizen, waaronder het huis van de gouverneur en de Kruys kerk.

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in Jaffna

DAG 6 JAFFNA

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Nagadeepa Boeddhist Tempel en Vadamarachchi Point Pedro Regio. Deze tempel is een van 16 heilige plaatsen voor de Boeddhisten van Sri Lanka. Volgens de overlevering bezocht Boeddha in het vijfde jaar na zijn verlichting Nagadipa om een ruzie tussen twee lokale Naga koningen op te lossen. Het onderwerp van de ruzie was een met edelstenen gezette troon. Na het beslechten van de ruzie door Boeddha werd hem de troon aangeboden. Deze troon is daarna in de Nagadipa Stoepa ondergebracht en is altijd een heilige plaats gebleven.

Point Pedro is het noordelijkste stadje van Sri Lanka. De regio hier is bekend vanwege de vruchtbare grond, de katoenproductie en het brede strand met de grote duinen die zich uitstrekken over een gebied van 20 kilometer.

De middag is ter vrije besteding.

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in Jaffna.

DAG 7 JAFFNA

Een dag ter vrije besteding. Geniet lekker op het strand of ga de stad in op eigen gelegenheid.

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in Jaffna

DAG 8 JAFFNA – TRINCOMALEE / NILAVELI (Reistijd +/- 4 uur – 230 kilometer)

Na het ontbijt vertrekt u richting Trincomalee aan de oostkust. Trincomalee ligt aan de monding van de Mahaweli Ganga en heeft een grote natuurlijke haven, ook hier vindt u een stukje Nederlandse geschiedenis terug.
Tijdens een citytour gaat u deze bezienswaardigheden bezoeken.

In Dutch Bay zetten in 1639 de eerste Hollanders voet aan wal op de oostkust. Het Hollandse Fort Frederick uit 1676 is goed bewaard gebleven. Het Dutch Point en het koraalstenen Fort Oostenburg (Ostenberg Point) herinneren eveneens aan de Hollandse tijd.

Ook brengt u een bezoek aan de Kinniya warmwaterbronnen, ook hier een stukje Nederlandse geschiedenis. Er zijn zeven bronnen in “cupjes” van ongeveer 10 vierkante meter oppervlakte en de temperatuur van elk cupje varieert enigszins. Elk “cupje” is omgeven door een dikke bakstenen muur waarschijnlijk van Nederlandse origine. In de middeleeuwen stond hier een boeddhistisch tempelcomplex. Veel ruines verspreidt in dit gebied herinneren aan deze tijd.

Ook brengt u een bezoek aan de Foul Point Lighthouse, een van de beroemdste vuurtorens van Sri Lanka.

En om Sri Lankaanse sferen te blijven, hier brengt u ook een bezoek aan de Thirukoneswaram Tempel of ook wel de Koneswaram tempel genoemd, dit is de Tempel van de Duizend Zuilen en is een klassieke middeleeuwse hindoe-tempel complex in Trincomalee, gelegen op een klif met uitzicht op Trincomalee District,Gokarna baai en de Indische Oceaan. De tempel bekroont symbolisch de stroom van de rivier de Ganges.

Dit zijn een aantal van de bezienswaardigheden die u deze dag gaat bezoeken.

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in Nilaveli

DAG 9-10 TRINCOMALEE / NILAVELI

Twee dagen ter vrije besteding. Ga heerlijk relaxen op het prachtige strand van Nilaveli of maak een optionele excursie.

• OPTIONEEL 3: Maak een excursie naar Pigeon Island

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in Nilaveli

DAG 11 TRINCOMALEE /NILAVELI – POLONNARUWA – SIGIRIYA – HABARANA (Reistijd +/- 1,5 uur – 80 kilometer)

Na het ontbijt begint u met een bezoek aan Polonnaruwa, de hoofdstad in de middeleeuwen en deze staat tegenwoordig op de lijst van Unesco. Deze tweede hoofdstad van Sri Lanka is gebouwd in de 11de en 12de eeuw. Bekijk de ruïnes van het koninklijk paleis, de lotus baden en het standbeeld van Polonnaruwa. Hierna brengt u een bezoek aan Gal Vihara, de beroemde rotstempel met vier enorme uit de granieten rots gehouwen beelden uit het midden van de 12de eeuw. Hier is ook Boeddha uitgehakt in de rotsen.

In de middag gaat u naar Sigiriya Rock, deze rots staat op de lijst van Unesco en is gebouwd in de 5de eeuw na Christus, gebouwd door Koning Kashyapa. Eigenlijk is het niet meer dan een rots, maar het koninkrijk van deze koning is boven. Helaas is er niet veel meer van te zien, maar de fresco’s, de oude graffiti in de rotswanden zijn een klim meer dan waard. Boven op de rots heef u een prachtig uitzicht over “groen” Sri Lanka.

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in Cultural Triangle

DAG 12 HABARANA – DAMBULLA – MATALE - KANDY (Reistijd +/- 2,5 uur – 100 kilometer)

Na het ontbijt gaat u naar Dambulla, een tempel uitgehouwen in de rotsen, gebouwd door koning Walagambahu. Deze tempel heeft hij gebouwd in de eerste eeuw voor Christus. Hij vluchtte destijds voor de Tamils vanuit Anuradhapura, maar wist later vanuit deze grot de stad terug te heroveren. Als dank voor de hulp heeft hij van deze rotsen een tempel laten bouwen. Later is deze tempel door verscheidene koningen verder verfraaid met 153 beelden. Het is verboden om in de tempel met flitslicht te fotograferen. Ook deze tempel staat op de lijst van Unesco en is met stip een van de meest indrukwekkende tempels van Sri Lanka.

In de middag vervolgt u de tour naar Kandy. Onderweg bezoekt u een kruiden- en specerijentuin in Matale en krijgt u uitgebreid uitleg over de kruiden en hoe deze verwerkt worden in de Sri Lankaanse keuken. Kandy is het centrum van het Sri Lankaanse culturele en religieuze leven en tevens een beroemd bedevaartsoord. Voor veel pelgrims is de Tempel van de Tand dan ook het einddoel. In Kandy gaat u een citytour maken en deze tempel bezoeken. Hierna brengt u ook nog een bezoek aan een batikfabriek. Hier ziet u hoe het hele proces in zijn werk gaat, van hoe ze stoffen, kleding en kleden bewerken tot batikstof en u brengt een bezoek aan een kunst- en ambachtenwerkplaats, een oosterse markt, een bazaar en een juwelenfabriek. Hier kunt u zien hoe de ruwe edelstenen (in het bijzonder de Blue en Star saffieren) worden bewerkt en gepolijst met hulp van traditionele methoden.

In de avond gaat u naar een culturele show in Kandy.

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in Kandy

DAG 13 KANDY

Deze dag is ter vrije besteding of maak een optionele excursie:

• OPTIONEEL 4: Maak een schilderachtige tocht door de bergen richting Nuwara Eliya, ook bekend als “Klein Engeland”. U stopt bij de bergen bedekt met theestruiken en bij de watervallen. U geniet van een prachtig landschap. Uiteraard mag een bezoek aan de theefabriek niet ontbreken. Hier maakt u kennis van het hele proces vanaf de theestruik tot aan gedroogde thee in een doos. Geniet na afloop van een echt kopje Ceylon thee.

• OPTIONEEL 5: Bezoek de oude archeologische tempel van Gadaladeniya & Embekka Devalla. Gadaladeniaya tempel werd gebouwd door koning Wickramabahu in 1344 tijdens de Gampola Koninkrijk tijd. In het belangrijkste heiligdom vindt u een groot Boeddhabeeld. Deze tempel heeft een aantal kenmerken van de Zuid-Indiase architectuur. De tempel van Embekka Devalla stamt uit de 14de eeuw en ligt vlakbij. Het gebouw deed oorspronkelijk dienst als audiëntiezaal voor koning Bahu 1. Pas later ging het als tempel functioneren ter ere van de Singalese oorlogsgod Skanda. U treft hier prachtige houtsneden aan in de vorm van oa. een zwaan, dubbelhoofdige adelaars, een vrouw, twee worstelaars, dansers, drakenhoofden en krijgers.

• OPTIONEEL 6:Een wandeling door het Udawatta Kele reservaat. Dit is een historisch bosreservaat bij Kandy. Tijdens de dagen van het Kandy-koninkrijk werd Udawatta Kele bekend als “Uda Wasala Watta” in Singalese betekenis, “de tuin boven het koninklijk paleis gelegen”. Het heiligdom staat bekend om haar uitgebreide avifauna. Het reservaat bevat grote verscheidenheid aan plantensoorten, vooral lianen, struiken en kleine bomen. Veel kleine en middelgrote zoogdieren die in Sri Lanka wonen zijn hier te zien.

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in Kandy

DAG 14 KANDY – PINNAWELA – NEGOMBO (Reistijd +/- 2,5 uur – 100 kilometer)

Na het ontbijt gaat u naar het olifantenweesthuis in Pinnawela. Dit weeshuis is opgericht in 1975 en begon destijds met zeven olifantenweeskinderen. Tegenwoordig zijn er ongeveer 50 moederolifanten die in de steek gelaten jonge olifanten verzorgen tot zij voor zichzelf kunnen zorgen. De allerkleinsten worden gevoed met de fles, gemiddeld ruim 30 liter per dag! Twee keer per dag (om 10.00 en 14.00 uur) nemen de jonge olifanten ook een bad in de Maha Oya Rivier. Via de onverharde weg, tegenover de ingang van het weeshuis lopen zij met hun oppassers naar de rivier. Vanuit het restaurant langs de rivier kunt u dit hele schouwspel bekijken. Een bijzondere ervaring!

Hierna vervolgt u de tour naar Negombo.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in Negombo

DAG 15 NEGOMBO – AIRPORT / STRANDVERLENGING (Reistijd +/- 30 minuten – 16 kilometer)

Na het ontbijt eindigt de tour en volgt er een transfer naar de luchthaven. Het is ook mogelijk om uw verblijf langer met een strandaccommodatie te verlengen. Ik adviseer u hier graag over.

Maaltijd: ontbijt

BELANGRIJKE INFORMATIE
 • Het uiterste noorden van Sri Lanka was tot het einde van de Srilankaanse burgeroorlog in 2009, niet te bezoeken door toeristen. Nu wordt er gewerkt aan de wederopbouw. Omdat het toerisme hier nog erg in de kinderschoenen staat, is het toerisme nog niet wat u mag verwachten zoals in andere gebieden in Sri Lanka. De chauffeur doet zijn uiterste best om ook in dit gedeelte de reis onvergetelijk te maken en staat u graag met raad en daad bij als er onverhoopt toch problemen zullen zijn.
 • Voor Sri Lanka heeft u een visum nodig. Deze kunt u online aanvragen. Komt u voor 31 december 2019 aan in Sri Lanka, dan hoeft u GEEN visum aan te vragen
VERBLIJF

STANDAARD HOTELS:

Negombo: Sea Port Hotel

Kalpitiya: Diyamba Beach Resort

Jaffna: Pilliyar Inn

Nilaveli: Pearl Oceanic Resort

Cultural Triangle: Lario Resort

Kandy: Kanda Uda Hotel

 

3 * HOTELS

Negombo: Paradise Beach Resort

Kalpitiya: Roshanne Beach Resort

Jaffna: Green Grass Hotel

Trincomalee/Nilaveli:  Anantamaa Hotel

Cultural Triangle: Saunter Paradise

Kandy: Serene Grand Hotel

 

4* HOTELS

Negombo: Suriya Luxury Resort

Kalpitiya: Bar Reef Resort

Jaffna: Heritage Jaffna

Nilaveli: Trinco Blu by Cinnamon

Cultural Triangle: Hotel Sigiriya

Kandy: Randholee Resort & Spa

INCLUSIEF / EXCLUSIEF

INCLUSIEF

 • Privé vervoer in auto met airconditioning en ervaren Engels sprekende chauffeur
 • Verblijf in genoemde accommodatie(s) op basis van logies/ontbijt
 • Entreegelden
 • Onuitwisbare herinneringen
 • Lokale belastingen

EXCLUSIEF

 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Hoogseizoenstoeslag (feestdagen en evenementen)
 • Visum Sri Lanka
 • Cameravergoedingen
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Intercontinentale vluchten
PRIJS

PRIJZEN PER PERSOON:

VERTREKPERIODE TUSSEN 01.09.19 EN 31.10.19:

 • standaard hotels: € 1127
 • 3 * hotels: € 1225
 • 4* hotels: € 1627

VERTREKPERIODE TUSSEN 01.11.19 EN 30.04.20 (met uitzondering van de periode 15.12.19 en 20.01.20)

 • standaard hotels: € 1149
 • 3 * hotels: € 1259
 • 4* hotels: € 1598

VERTREKPERIODE TUSSEN 15.12.19 EN 20.01.20:

 • standaard hotels: € 125 per persoon
 • 3 * hotels: € 200 per persoon
 • 4* hotels: € 200 per persoon

OPTIONEEL: 

HALF PENSION:

 • standaard hotels: € 170 per persoon
 • 3 * hotels: € 225 per persoon
 • 4* hotels: € 240 per persoon

 

 • Prijzen gebaseerd op 2 personen
 • Inclusief verblijf op basis van logies/ontbijt
 • Inclusief entreegelden ter waarde van € 175 per persoon.

Reist u met meer personen of wilt u liever een 1 persoonskamer? Mail gerust voor een prijsindicatie: info@delta-holidays.nl

KAART

FOTO'S