fbpx

Weelderige jungle en oude steden in Centraal Vietnam – 6 dagen

0
Prijs
Vanaf€609
Prijs
Vanaf€609
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Selecteer een Pakket
 • Standaard hotels2 personen
 • Superior hotels2 personen
 • Boutique Hotels2 personen

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

368
6 dagen
Beschikbaarheid: tot 31.12.21
Dong Hoi
Phong Nha - Hue - Hoi An

RONDREIS CENTRAAL VIETNAM

De “World Heritage Road” of ook wel  “Wereld-erfgoed-route” langs Centraal-Vietnam is een glorieuze route door enkele van de meest fascinerende, historische en aantrekkelijke delen van het land. Het is zo genoemd omdat de route minimaal drie UNESCO wereld erfgoedlocaties omvat: het grotkoninkrijk in Phong Nha-Ke Bang National Park, de oude keizerlijke stad Hue en de zestiende-eeuwse zijderoute, de handelshaven van Hoi An.

BESTEMMING
 • De grotten van het Phong Nha Ke Bang nationaal park
 • Hue, een reis in de pracht van een keizerlijk verleden
 • UNESCO-havenstad Hoi An en de verleidelijke sfeer
HOOGTEPUNTEN
 • Trekking door een weelderige bos en varen naar een kalkstenen grot
 • Bekijk de belangrijkste erfgoedlocaties van Hue en leer over de feodaliteit van Vietnam
 • De Hai Van-berg oversteken met de lokale trein
 • Een vintage rit met de Vespa-scooter naar het platteland van Hoi An

PROGRAMMA

Dag 1 Dhong Hoi - Phong Nha Ke Bang

U wordt opgehaald bij het treinstation of luchthaven van Dong Hoi, waarna er tijd is voor een snelle verfrissing en ontbijt in een lokaal restaurant voordat u naar Phong Nha Ke Bang gaat.

Bij aankomst in de bufferzone van Phong Nha-Ke Bang National park begint u met een lichte trektocht naar de botanische tuin. De tuin ligt in het midden van het park en is de thuisbasis van de Gio-waterval, het Vang Anh-meer en een prototype tentoonstellingshuis. De 3 kilometer lange route over een natuurlijk pad geeft u een beter beeld van de (zeldzame) planten van het park.

In de middag stapt u over op een kleine motorboot naar de Phong Nha-grot. Deze boottocht duurt ongeveer 20 minuten op de rivier om deze unieke plek te bereiken, nog zeer ongerept en mooi. De motor van de boot gaat uit zodra u de grot invaart. U heeft ook de kans om van de boot af te stappen en rond te wandelen. U vaart vervolgens door naar een andere pier en rijdt verder in de richting van het nationale park via een rustige plattelandsweg naar het dorp Chay Lap. Hier vindt het diner en de overnachting in de Chay Lap Farmstay plaats.

Maaltijden: lunch & diner

Dag 2 Phong Nha - Vinh Moc - Hue

In de ochtend gaat u via een kleine bochtige weg naar de Paradise-grot. Deze is ontdekt in 2005, en is 31 kilometer lang en 100 tot 150 meter hoog. Zeer indrukwekkend. De afstand van de wandeling ligt aan u zelf, u kunt zover gaan als u zelf wilt. Het gevoel dat u zult ervaren is uniek en heel bijzonder. Hierna stapt u weer in de auto die u naar een lokaal restaurant brengt voor een verfrissend drankje en de specialiteit van de regio: geroosterde kip en groenten.

Na de lunch brengt de route u naar Hue met een stop bij de Vinh Moc Tunnels. De tunnels, in het geheim gebouwd tussen 1966 en 1967, waren bomenschuilplaatsen voornamelijk voor burgers. Tijdens bombardementen ging het dorpsleven ondergronds door: kinderen gingen naar school, vrouwen bevallen en gezinnen keken naar films. De tunnels zijn een verbazingwekkende prestatie van menselijke arbeid, engineering en doorzettingsvermogen. In de late namiddag komt u aan in Hue.

Maaltijden: ontbijt & lunch

Dag 3 Hue's erfgoed, mensen en natuur

Om 08.30 uur wordt u opgehaald bij uw hotel in Hue. U gaat als eerste naar de Citadel. Hiermee maakt u een sprong in de geschiedenis van de Vietnamese keizers, het Mandarijnen systeem en het feodale systeem (leenstelsel uit de middeleeuwen) van Vietnam.

Hierna brengt u een bezoek aan een bamboe kunstenaar. Deze man heeft het traditionele gebruik van bamboe gecombineerd met een heel nieuw niveau met innovatieve technieken. U krijgt een rondleiding in zijn atelier.

Hierna volgt de oversteek over de Perfum Rivier naar Thuy Bieu Village en waar u gaat lunchen bij een lokale familie.
Dit dorp is beroemd om zijn fruitbomen, in het bijzonder een zeldzame soort grapefruit. Het is echt een doolhof van smalle steegjes die u toegang geeft tot een aantal oude tuinhuizen, de een nog mooier dan de andere. Echt heel bijzonder is de bevolking van dit dorp, afstammelingen van de Mandarijnse bevolking, want Thuy Bieu is de plek waar de rijke Mandarijnen vroeger hun huizen lieten bouwen. Tijdens een wandeling ziet u deze huizen en maakt u kennis met de bevolking en kunt u hun heerlijke fruit proeven.

Op de terugweg naar het centrum brengt u nog bezoek aan de tombe van Keizer Tu Doc. Met een klim op de heuvel heeft u een prachtig uitzicht over de Perfum Rivier.

Hierna gaat u door naar het hotel en is de avond ter vrije besteding.

Maaltijden: ontbijt & lunch

Dag 4 Hue - Da Nang - Hoi An

In de ochtend heeft u nog wat vrije tijd totdat de komt om u naar het station van Hue te brengen, waar u aan boord gaat van de middagtrein naar Da Nang. Deze lokale ervaring biedt een uitstekend uitzicht op het strand van Lang Co,de pass van Hai Van en de stad Da Nang in het zuiden.

Bij aankomst op het treinstation staat de chauffeur op u te wachten en brengt u naar uw hotel in Hoi An.

In de middag laat de gids u de oude stad zien en legt het uit hoe belangrijk Hoi An in de geschiedenis van Vietnam is geweest.

Maaltijden: ontbijt & lunch

Dag 5 Een vintage rit door het platteland van Hoi An

Om half 9 wordt u opgehaald door de chauffeur, een gids en een klassieke vintage Piaggio Vespa. Spring erop, trek de helm strak aan en rijden maar! Via het kokospalmdorp Cam Thanh gaat u naar de Cua Dai-brug voor een overzicht van het riviersysteem van Hoi An en de gemeente Duy Nghia.

De eerste stop is in een klein vissersdorpje met zijn lokale markt, net op tijd om te kijken hoe de handelaren koortsachtig hun vangst verkopen. Misschien wilt u ook wat van deze gerechten proberen, vers bereid op de markt. De reis gaat verder naar verschillende lokale dorpen met hun eigen ambachten, zoals matten weven, bamboemand vlechten en boten bouwen. … Terwijl u de dorpjes verkend, maken de gastheren een heerlijke lunch voor u klaar.

Rond 14.00 uur rijdt u terug naar Hoi An over de Cam Kim-brug. De reis eindigt rond 14.30 uur bij uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Maaltijden: ontbijt & lunch

Dag 6 Hoi An - luchthaven Da Nang

Afhankelijk van het tijdstip waarop u trein of vliegtuig vertrekt wordt u naar het treinstation cq. luchthaven van Da Nang gebracht voor een vervolg van uw reis.

Maaltijd: ontbijt

BELANGRIJKE INFORMATIE

Deze tour is niet boekbaar in september en oktober omdat de grotten in Phong Nha Ke Bang dan nauwelijks toegankelijk zijn in verband met het regenseizoen. 

VERBLIJF RONDREIS CENTRAAL VIETNAM

STANDAARDHOTEL:

SUPERIOR  HOTEL:

BOUTIQUE HOTEL:  

 • Phong Nha: Chay Lap Farmstay – Deluxe kamer
 • Hue: Alba Spa hotel – Deluxe kamer
 • Hoi An: Hoi An Chic – Chic – kamer

 

INCL/EXCL

Inclusief

 • Verblijf in genoemde accommodaties
 • Maaltijden volgens beschrijving
 • Treinticket Hue - Danang (zitplaats)
 • Boottocht in Phong Nha en Hue
 • Vervoer per auto met airconditioning
 • Engels sprekende (lokale) gidsen
 • Entreegelden
 • Lokale belastingen

Exclusief

 • Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Hoogseizoenstoeslag
 • Visum Vietnam
Prijs

INDICATIEPRIJZEN 2021: (actuele prijs op aanvraag)

Prijs per persoon bij 2 samen reizende personen:

 • Standaard hotels: € 609 per persoon
 • Superior hotels: € 633 per persoon
 • Boutique hotels: € 697 per persoon

Voor feestdagen gelden toeslagen. Deze zijn op aanvraag beschikbaar.

Route rondreis Centraal Vietnam

Foto's

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.