fbpx

Zuid Laos Expeditie – 4 dagen

0
Prijs
Vanaf€643
Prijs
Vanaf€643
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
De tour is nog niet beschikbaar.

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

489
4 dagen
Beschikbaarheid: 01.11.20 - 30.09.21
Pakse
Bolaven - 4000 Eilanden

Dit avontuur neemt u mee op een 4 daagse verkenningstocht van het zuidelijke deel van Laos. De reis begint bij de prachtige natuur en unieke cultuur van de natuur en mensen op het Bolaven plateau, en eindigt met een verkenning van het zuidelijke deel van de Mekong in Laos met een bezoek aan het majestueuze UNESCO Werelderfgoed Wat Phou ruïnes bij Champassak, de mysterieuze Oum Muong ruïnes op Huei Thamo, de 4000 eilanden, de Pha Pheng waterval op de grens van Laos en Cambodja. Er zijn ook mogelijkheden om de zeldzame Irrawaddy dolfijnen te spotten als u de rivier per boot verkent.

BESTEMMING
 • Pakse
 • Champassak
 • Bolaven Plateau
 • Si Phan Don (4000 eilanden)
HOOGTEPUNTEN
 • Bezoek het majestueuze, uit de 10de eeuw, pre-Angkoriaanse tempel complex van What Pou
 • Bezoek het Bolaven plateau met prachtige natuur en charmante dorpjes van de Akha mensen
 • Ontdek de ongelooflijke Wat Phou tempel en de Mekong rivier rond Khong eiland met prachtige waterval en rustieke dorpjes
 • Bewonder een van de meest zeldzame zoetwater dolfijnen in de Mekong rivier.

PROGRAMMA

Dag 1 Pakse - Bolaven Plateau

Vandaag reist u over de weg naar het oosten van het Bolaven Plateau. Het Bolaven Plateau staat bekend om zijn koelere temperatuur en is hoog boven de Mekong-vallei gelegen. De eerste stop is een bezoek aan Houey Tien, een dorp gespecialiseerd in het maken van messen. De volgende stop is bij een theeplantage, gevolgd door een stop bij de Tad Fan Waterval, een schilderachtige tweeling waterval. Daarna stopt u bij een koffieplantage, op weg naar de Tha Teng Market, een voedselmarkt van kleurrijke etnische minderheden. Vervolgens verkent u een aantal dorpen van fascinerende minderheden, Ban Bong Neua, een Alak dorpje dat een offer altaar heeft, en Ban Kokphung, een Katu dorp waar ze doodskisten onder hun huizen houden. In de middag komt u bij de mooie Tadlo waterval, waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft.

Maaltijd: geen

Dag 2 Tad Lo - Wat Phou

Na het ontbijt vertrekt u richting het Bolaven Plateau, de eerste stop is bij het hoofdplateau van de sfeervolle Paxuam Waterval. Vervolgens rijdt u naar Champassak en naar de Wat Phou, een oud religieus Khmer complex dat dateert uit de 5e eeuw. Deze tempel is een van de hoogtepunten van uw reis naar Laos.

In de namiddag rijdt u naar Don Khong, het grootste eiland van de Mekong-eilanden, plaatselijk bekend als ‘Si Phan Don’, letterlijk ‘4000 eilanden ‘. Don Khong zelf is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van het traditionele Lao leven op het platteland. Aan het begin van de avond bent u op Khong Island.

Maaltijd: ontbijt

Dag 3 Si Phan Don (4000 eilanden)

Na het ontbijt gaat u aan boord van een lokale privé-boot voor een boottocht naar de 4000 eilanden. U bereikt het pittoreske eiland Don Khone en verkent het eiland per fiets, u volgt de route van een oude verlaten spoorweg en bewondert een aantal oude Franse koloniale gebouwen en de prachtige Liphi waterval. U keert terug naar de boot en vaart terug naar het vasteland, hier brengt u een bezoek aan de spectaculaire Khone Phapheng Falls, een van de grootste en krachtigste watervallen in Zuidoost-Azië. Vanaf hier neemt u een boot over de Mekong naar een van de weinige plaatsen in de wereld waar het mogelijk is om zoetwater dolfijnen te spotten. Zij wonen in diepe wateren in de buurt van de grens van Cambodja, als u geluk heeft, kunt u een glimp van hen op vangen.

U keert terug naar Pakse, waar u in de avond met de auto aankomt.

Maaltijd: ontbijt

Dag 4 Pakse - einde tour

Vandaag eindigt na het ontbijt deze tour en volgt afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht nog een transfer naar de luchthaven van Pakse.

BELANGRIJKE INFORMATIE
 • Tijdens de reis worden gebieden en bezienswaardigheden bezocht waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat. Ik maak u hierop attent, omdat het soms kan voorkomen dat u niet de (professionele) service krijgt die u mag verwachten als toerist. Dit is puur te wijten aan het feit dat de lokale bevolking nog niet voldoende is opgeleid om deze service te bieden. Onze gids zal zijn uiterste best doen om eventuele tekortkomingen te compenseren. Toch ben ik er van overtuigd dat u, ondanks deze tekortkomingen zult genieten van dit bijzondere Aziatische land. Uiteraard sta ik open voor een feedback over de reis, zodat ik dat kan terugkoppelen aan de agent van Delta Holidays.
 • U kunt na dag 3 ook in Dhong Khong blijven en de volgende dag doorreizen naar Cambodja. Ik adviseer u hier graag in.
VERBLIJF

Tadlo: Tadlo Lodge (standaard kamer)

Khong Island: Pon Arena (deluxe kamer)

Pakse: Residence Sisouk (superior kamer)

 

INCLUSIEF / EXCLUSIEF

INCLUSIEF

 • Maaltijden volgens beschrijving
 • Verblijf in genoemde accommodatie(s)
 • vervoer met een privéchauffeur en een prive boottocht
 • Engels sprekende gids
 • Onuitwisbare herinneringen
 • Lokale belastingen

EXCLUSIEF

 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Hoogseizoenstoeslag (feestdagen en evenementen)
 • Visum Laos
 • Kinderkorting
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
PRIJS

INDICATIE PRIJS GELDIG VOOR VERTREK TUSSEN 01.11.20 en EN 30.09.21

Prijs per persoon: € 643 per persoon

Informeer naar de interessante kortingen indien u met meer personen gaat reizen. Kinderen die bij de ouders op de kamer gaan, krijgen kinderkorting.

ROUTE EXPEDITIE ZUID LAOS

FOTO'S

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.