fbpx

ZUID LAOS EXPEDITIE – 4 DAGEN

0
Prijs
Vanaf€647
Prijs
Vanaf€647
De tour is nog niet beschikbaar.

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

131
4 DAGEN
Beschikbaarheid: 1 oktober 2018 - 30 september 2019
PAKSE
4000 EILANDEN

Dit avontuur neemt u mee op een 4 daagse verkenningstocht van het zuidelijke deel van Laos. De reis begint bij de prachtige natuur en unieke cultuur van de natuur en mensen op het Bolaven plateau, en eindigt met een verkenning van het zuidelijke deel van de Mekong in Laos met een bezoek aan het majestueuze UNESCO Werelderfgoed Vat Phou ruïnes bij Champassak, de mysterieuze Oum Muong ruïnes op Huei Thamo, de 4000 eilanden, de Pha Pheng waterval op de grens van Laos en Cambodja. Er zijn ook mogelijkheden om de zeldzame Mekong zoetwater dolfijnen te spotten als u de rivier per boot verkent.

BESTEMMING
 • Pakse Champassak en in de zuidelijke landen van Laos.
HOOGTEPUNTEN
 • Bezoek het majestueuze, uit de 10de eeuw, pre-Angkoriaanse tempel complex van What Pou
 • Bezoek het Bolaven plateau met prachtige natuur en charmante dorpjes van de Akha mensen
 • Ontdek de ongelooflijke Wat Phou tempel en de Mekong rivier rond Khong eiland met prachtige waterval en rustieke dorpjes
 • Bewonder een van de meest zeldzame zoetwater dolfijnen in de Mekong rivier.
PROGRAMMA

DAG 1 AANKOMST PAKSE – BOLAVEN PLATEAU

Vandaag reist u over de weg naar het oosten van het Bolaven Plateau. Het Bolaven Plateau staat bekend om zijn koelere temperatuur en is hoog boven de Mekong-vallei gelegen. De eerste stop is een bezoek aan Houey Tien, een dorp gespecialiseerd in het maken van messen. De volgende stop is bij een theeplantage, gevolgd door een stop bij de Tad Fan Waterval, een schilderachtige tweeling waterval. Daarna stopt u bij een koffieplantage, op weg naar de Tha Teng Market, een voedselmarkt van kleurrijke etnische minderheden. Vervolgens verkent u een aantal dorpen van fascinerende minderheden, Ban Bong Neua, een Alak dorpje dat een offer altaar heeft, en Ban Kokphung, een Katu dorp waar ze doodskisten onder hun huizen houden. In de middag komt u bij de mooie Tadlo waterval, waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft.

Maaltijd: geen

DAG 2 TADLO – WAT PHOU

Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om een 1 uur durende olifanten rit te maken rond de prachtige omgeving van Tad Lo. De eerste stop is bij het hoofdplateau van de sfeervolle Paxuam Waterval. Vervolgens rijdt u naar Champassak en naar Wat Phou, een oud religieus Khmer complex dat dateert uit de 5e eeuw. Deze tempel is een van de hoogtepunten van een reis naar Laos.

In de namiddag rijdt u naar Don Khong, het grootste eiland van de Mekong-eilanden, plaatselijk bekend als ‘Siphandon’, letterlijk ‘4000 eilanden ‘. Don Khong zelf is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van het traditionele Lao leven op het platteland. U komt op Khong Island via de veerboot in de vroege avond aan.

Maaltijd: ontbijt

DAG 3 KHONG - OMGEVING 4000 EILANDEN

Na het ontbijt gaat u aan boord van een lokale privé-boot voor een boottocht naar de 4000 eilanden. U bereikt het pittoreske eiland Don Khone en verkent het eiland per fiets, u volgt de route van een oude verlaten spoorweg en bewondert een aantal oude Franse koloniale gebouwen en de prachtige Liphi waterval. U keert terug naar de boot en vaart terug naar het vasteland, hier brengt u een bezoek aan de spectaculaire Khone Phapheng Falls, een van de grootste en krachtigste watervallen in Zuidoost-Azië. Vanaf hier neemt u een boot over de Mekong naar een van de weinige plaatsen in de wereld waar het mogelijk is om zoetwater dolfijnen te spotten. Zij wonen in diepe wateren in de buurt van de grens van Cambodja, als u geluk heeft, kunt u een glimp van hen op vangen.

U keert terug naar Khong Island waar u in de late namiddag met de auto aankomt.

Maaltijd: ontbijt

DAG 4 PAKSE – LUCHTHAVEN

Hier eindigt de tour en volgt na het ontbijt de transfer naar de luchthaven.

BELANGRIJKE INFORMATIE

Tijdens de reis worden gebieden en bezienswaardigheden bezocht waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat. Ik maak u hierop attent, omdat het soms kan voorkomen dat u niet de (professionele) service krijgt die u mag verwachten als toerist. Dit is puur te wijten aan het feit dat de lokale bevolking nog niet voldoende is opgeleid om deze service te bieden. Onze gids zal zijn uiterste best doen om eventuele tekortkomingen te compenseren. Toch ben ik er van overtuigd dat u, ondanks deze tekortkomingen zult genieten van dit bijzondere Aziatische land. Uiteraard sta ik open voor een feedback over de reis, zodat ik dat kan terugkoppelen aan de agent van Delta Holidays.

VERBLIJF

Tadlo: Tadlo Lodge (standaard kamer)

Khong Island: Pon Arena (deluxe kamer)

Pakse: Residence Sisouk (superior kamer)

 

INCLUSIEF / EXCLUSIEF

INCLUSIEF

 • Maaltijden volgens beschrijving
 • Verblijf in genoemde accommodatie(s)
 • vervoer met een privéchauffeur en een prive boottocht
 • Engels sprekende gids
 • Onuitwisbare herinneringen
 • Lokale belastingen

EXCLUSIEF

 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Hoogseizoenstoeslag (feestdagen en evenementen)
 • Visum Laos
 • Kinderkorting
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
PRIJS

GELDIG VOOR VERTREK TUSSEN 01.10.18 EN 30.09.19

Prijs per persoon: € 647 per persoon

Informeer naar de interessante kortingen indien u met meer personen gaat reizen. Kinderen die bij de ouders op de kamer gaan, krijgen kinderkorting.

KAART

FOTO'S