fbpx

Verblijf Laos

Zodra u het vliegtuig uitstapt in Laos, waant u zich in een totaal andere wereld. Gelukkig is er in Laos voldoende keuze om te overnachten en er zijn ook verschillende mogelijkheden om te verblijven, want een hotel is een wezenlijk onderdeel van uw vakantiebeleving.

U kunt kiezen uit low budget hostels tot 5 * luxe hotels.

HOTELS LAOS

Hotels zijn er in alle categorieën in Laos. In de grote steden, Luang Prabang, Vientiane, Vang Vieng en Savannakhet heeft u de mogelijkheid om te verblijven in een luxe 5 * accommodatie. Vanaf 3 * hotels hebt u ook de mogelijkheid om te kiezen voor een hotel met zwembad. Ook zijn er plaatsen waar de hotels een prachtige ligging hebben: direct aan de Mekong Rivier of met uitzicht op de prachtige rijstvelden. Deze optie is zeer geschikt als u meer luxe wilt tijdens uw vakantie.

LOWBUDGET HOSTELS

Dit is de populairste optie onder backpackers. Niet alleen vanwege de lage prijzen, maar ook omdat hostels populaire ontmoetingsplaatsen zijn vooral voor solo-reizigers. Bij de hostels heeft u vaak gedeelde badkamers en verblijft u op een slaapzaal. In Luang Prabang en Vientiane liggen de prijzen rond de € 15 per persoon per nacht, maar gemiddeld betaalt u voor een hostel in Laos tussen de €5 en €10 per persoon per nacht.

 

HOMESTAY LAOS / GUESTHOUSE LAOS

Slapen in een homestay of guesthouse in Laos is een unieke ervaring, hier slaapt u bij de lokale bevolking thuis. Op deze manier maakt u zeer gemakkelijk contact met de mensen, en ziet en leert u hoe zij leven en werken. Deze ervaring kan niet worden beschreven in een reisgids. Bij deze optie slaapt u meestal ook op een “slaapzaal” en heeft u gedeelde badkamerfaciliteiten. Een heel enkele keer is een privé ruimte ook een optie. Prijzen zijn afhankelijk van seizoen en regio. En een homestay combineren met een hotel maakt van uw reis naar Laos een zeer afwisselende reis.

ECOLODGE LAOS

Wilt u de natuur op een ecologisch verantwoorde wijze beleven? De echte levensstijl van Laos zien en ervaren? Op een verantwoorde manier overnachten? In Laos zijn een (beperkt) aantal ecolodge waar milieu, natuur en lokale bevolking centraal staan. De ligging is vaak prachtig, midden in de natuur. Ecolodge zijn een mooie aanvulling op uw reis door Laos.

 

 

BIJZONDERE OVERNACHTINGEN IN LAOS

Wilt u op een bijzondere manier overnachten in Laos? Ook dan zijn er een aantal leuke mogelijkheden:

GLAMPING LAOS

Laos is misschien wel een van de laatste, best bewaarde geheimen in Zuidoost-Azië. Ook in Laos heeft u nu de mogelijkheid om te verblijven in een luxe tent waar u de unieke cultuur van het Frans-Laotiaanse erfgoed van Laos kunt ervaren. Het is een nieuw concept in Laos en u kunt kiezen uit twee opties: tenten met of zonder privé badkamer. Ook zijn er accommodaties die naast “standaard” hotelkamer en/of bungalows ook een glamping tent aanbieden.

CRUISESCHIP MEKONG DELTA

De Mekong Rivier is een belangrijke ader in Laos. Vanaf Pakse kunt u dan ook een driedaagse cruise maken op deze machtige rivier. U reist door een gebied met mooie groene natuur, tempels, watervallen, koffieplantages en lieflijke eilandjes. Slapen op een oude traditionele houten “junk” boot die is verbouwd tot een “cruiseschip die van alle gemakken is voorzien.

 

FLOATEL LAOS

In het zuiden zijn oude boten omgebouwd tot leuke en bijzondereaccommodaties. Ziet u zichzelf al zitten op de veranda, uitzicht op de Mekong Rivier, tussendoor een wandeling maken naar een waterval of naar een klein dorpje? De boten kunnen niet meer varen maar zijn uniek door hun ligging in en aan het water. Het is geen luxe optie maar wel een zeer unieke.

 

 BOOMHUT LAOS

En wilt u echt iets heel anders? Slapen op 20 meter boven de grond? Hoog in de lucht doorbrengen en een hele nieuwe wereld van wildernis en natuurlijke landschappelijke schoonheid ervaren? In Laos zijn een aantal plaatsen waar u in een boomhut / Tree house kunt overnachten. In het Zuiden van Laos, op het Bolaven plateau en in het noorden bij het dorpje Huay Xai kunt u in een boomhut overnachten. In Huay Xai is dit de Gibbon Experience en de enige manier om bij de boomhut te komen is door middel van een stevig hike en ziplines. De accommodaties variëren van zeer eenvoudig een matrasje op de grond tot een comfortabel bed en wasgelegenheid in de hut.

KONINKLIJK SLAPEN

In Luang Prabang en in Champassak staan de voormalige paleizen van de Koninklijke familie. Deze zijn tegenwoordig omgebouwd tot hotel. Mooie koloniale villa’s, gerenoveerd en omgebouwd tot luxe hotels die hun vroegere charmes hebben behouden. De stijlvolle meubels maken het verblijf compleet. U waant zich even koning en koningin tijdens uw vakantie.

 

SLAPEN TUSSEN DE KOFFIEBONEN

Het gebied rondom het Bolaven Plateau staat bekend om zijn vele koffieplantages. U kunt dus niet alleen zien hoe koffie verbouwd wordt en hoe koffiebonen groeien, u kunt er ook overnachten. Het zal een onvergetelijke indruk achter laten, zeker als u zelf uw eigen koffiestruik hebt gepland, nadat u van een heerlijk vers kopje koffie hebt genoten.

LAOS

RONDREIZEN EN KORTE TOURS

LAOS RONDREIZEN

4 tours

Laos korte tours

2 tours

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.